New Yorkban tanítják a cserdi roma modellt

Bogdán László, a kis baranyai falu, Cserdi polgármestere mint nagykövet, Szemerkényi Réka és Kumin Ferenc New York-i főkonzul meghívására Amerikába utazott, ahol több mint egy tucat városban vesz részt fórumokon, 20-án pedig az ENSZ-ben is felszólal.

A Dunántúli Naplónak nyilatkozva elmondta, találkozott már a főkonzullal, a finn ENSZ-nagykövettel, valamint a finn szociális és egészségügyi miniszterrel, akikkel a cigánykérdésről és Cserdi példájáról beszéltek. A március 15-i megemlékezésen George Patakival, New York állam korábbi kormányzójával együtt tisztelgett a hősök emléke előtt, devegy jótékonysági est vendégeként Colleen Bell januárban leköszönt budapesti nagykövettel is beszélgetett. Bogdán a találkozók után a közfoglalkoztatást és a romák helyzetét az ENSZ-ben is érinti majd. Magyarországot nem tervezi kritizálni, de a felzárkóztatásra elköltött pénzek felhasználását és Farkas Flórián ügyét nem hagyja szó nélkül.
A cserdi modellt itthon is minden fronton népszerűsítő polgármester arról is beszámolt, hogy cigánylecsó-főzést fog tanítani amerikai nőknek mintegy húsz családból. Megosztja a romburger receptjét és a cigány alapokra épülő gyorsétkezde terveit is, New Jerseyben pedig a magyar közösség tagjaival találkozik hamarosan.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!