Nemsokára elérhető lesz az influenza elleni védőoltás a háziorvosoknál

A héten befejeződik az influenza elleni oltóanyag kiszállítása a háziorvosi praxisokba és a foglalkozásegészségügyi orvosokhoz, így a jövő héten már az ország egész területén rendelkezésre áll az influenza elleni vakcina - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel. 

Azt írták, a 2021/2022. évi influenzaszezonban közel 760 ezer ember kapott térítésmentes védőoltást, vagyis a rendelkezésre álló mennyiség közel 60 százaléka fogyott el. Hozzátették: a kormány az idei évben a kockázati csoportba tartozók védőoltásához biztosítja térítésmentesen a vakcinát a megfelelő mennyiségben. 

Az influenza elleni védekezés, a súlyos kórházi ellátást igénylő megbetegedések és az influenza okozta halálesetek megelőzésének leghatékonyabb módja a védőoltás - hívta fel a figyelmet az NNK, megjegyezve, az oltás biztonságos, és segíthet elkerülni a kellemetlen tüneteket okozó, esetenként súlyos szövődményekkel járó betegséget. Emlékeztettek, az influenza elleni védőoltások elsődleges célja az egyéni védelem kialakítása, így különösen ajánlott azok számára, akiknél az influenzafertőzés vagy az ahhoz társuló szövődmények nagy kockázatot jelentenek. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!