Naperőművek a taszári reptér működtetéséhez

A napenergia iparágban aktív Optimum Solar Zrt. 50%-os tulajdonosa lett a taszári repülőtér megvételére és hasznosítására kijelölt SGF Silu Global Fund Zrt.-nek - írja a ProfitLine oldal. A cég szakértői szerint Taszár és a légibázis tökéletesen megfelel a naperőmű-fejlesztési követelményeknek: van szabad földterület, rendelkezik hálózatcsatlakozási lehetőséggel, valamint a megvalósítható naperőmű-kapacitás is nagy volument jelenthet.

Az Optimum Solar úgy látja, hogy kormány által megfogalmazott cél, miszerint a taszári reptér „Magyarország Közép-Európa teherszállítási, logisztikai és elosztó központjává váljon” tökéletesen segíti a 2030-ig szóló Nemzeti Energiastratégiában megfogalmazott ambiciózus megújuló fejlesztési terveket is, hiszen a logisztikai és ipari parkok hatalmas megújuló fejlesztési potenciállal bírnak, írta a téma kapcsán a KaposvárMost.
A napelem mellett geotermikus és agrofotovoltaikus energetikai fejlesztéseket is terveznek. Hozzáteszik: ilyen volumenű kapacitásnál meg kell oldani az időjárásfüggő energiatermelők biztonságos üzemeltetését, valamint a hálózatrugalmassági szempontoknak is meg kell felelni.
Fotó:profitline.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!