Nagyszombaton indult a 170. balatoni hajózási szezon

balatoni hajó

Március 26-án, húsvét szombatján a megújult Siófok katamarán ünnepélyes vízrebocsátásával kezdetét vette a 170. balatoni hajózási szezon, amit új menetrend, kibővült program- és szolgáltatáskínálat, továbbá mérsékelt áremelés jellemez - derült ki a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Az önkormányzatok tulajdonában lévő hajózási társaság az új menetrendjében kiemelt figyelmet fordít arra, hogy menetrendszerinti járatain túl is megközelíthetőek legyenek hajóval a tóparti rendezvények. Egyedi járatokkal kívánja biztosítani a társaság továbbá, hogy a főszezonon kívül is elérhetőek legyenek a települések hajóval.

A menetrendszerinti hajójáratok sűrűségét és indulását az igényekhez igazították, ami egyebek közt kedvezően érinti a Fonyód-Badacsony közti átkelést már az előszezonban is. Idén a Balatonlelle-Balatonboglár-Badacsony járat heti két alkalommal már Szigligetig közlekedik, hetente kétszer pedig új járat indul Balatongyörökről Balatonmáriafürdőre. A főszezonban lesznek késő esti hajójáratok is, és bevonják a menetrendi hajózásba a cég gyorshajóit.

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!