Nagyatádi tűzoltó a lépcsőfutás bajnoka

A múlt hét hideg, esős időjárása sem tántorította el azt a több mint 180 versenyzőt - köztük a somogyi tűzoltókat-, akik részt vettek a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett VII. Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.
 

A bajnokságon kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, négy korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt. Elsőként a teljes védőfelszerelésben acélpalackos légzőkészülékben versenyzők futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya megközelíti a harminc kilogrammot. Őket a sportfelszerelésben indulók követték, akik között sokan másodjára vágtak neki az emelkedőnek, csak már védőfelszerelés nélkül. A verseny zárasaként ismételten a tűzoltók versenyére került sor. A rendezvény-az eső ellenére is-balesetmentesen zajlott. Noha óriási megpróbáltatás volt védőfelszerelésben, vagy sportruházatban is felfutni a célig, így is sokan mosolyogva haladtak felfelé még akkor is, amikor látták, hogy a fele még hátra van. A bajtársiasság itt is megmutatkozott, hiszen az utolsó métereken egymást buzdítva segítették, kísérték fel társaikat a versenyzők.
A nagyatádi Kiss János Tamás ezúttal sem talált legyőzőkre a 30-40 évesek között, míg a marcali Garai Ferenc és dr. Gelencsér András korosztályában a negyedik legjobb idővel tette meg a 419 lépcsőfokot.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!