Nagy sikere van, mégis felfüggesztik a közbiciklik bankkártyás bérlését Kaposváron

Az április 5-i indulása óta több mint 1500-szor bérelték ki a Kaposvár Tekergő névre keresztelt közbringa-hálózat kerékpárjait – hangzott el a Kaposvári Parkolási Kft. szerdán tartott sajtótájékoztatóján. Gaál Zsuzsanna ügyvezető elmondta: a hétvégén a Deseda környéke volt a legnépszerűbb célpont. Ám, rongálások miatt felfüggesztik a közbiciklik bankkártyás bérlését, a kedvezményes időszak alatt csak az applikáción keresztül lehet kerékpárt bérelni.

A kaposvarmost.hu hírei szerint az ügyvezető emlékeztetett: két módon lehet biciklit bérelni: telefonos applikáció segítségével és az ún. okososzlopokon történő bankártyás fizetéssel. Ilyen oszlop két helyszínen, a vasútállomás és a Virágfürdő melletti dokkolóknál van.
- Sajnos a használati fegyelem nem volt az igazi a hétvégén, a karbantartási csoport munkatársai rengeteg kerékpárt szedtek össze és helyeztek vissza a dokkolókba - mondta Gaál Zsuzsanna. - A probléma az volt, hogy fiatalok csoportjai a két okososzolopos dokkolóból 300 forintért egész napra kibérelték a kerékpárokat és vitték, ameddig tartott a töltés. De nem csak az elhagyott kerékpárok okoztak gondot, hanem az is, hogy sokan úgy gondolták, hazavihetik a bicikliket. A kollégák több személyt is felkerestek és felszólították, hogy a kölcsönzött bringákat vigyék vissza, ez ugyanis eltulajdonításnak minősül és rendőrségi feljelentést von maga után, írta  a kaposvarmost.hu.
A lap beszámolója szerint, a kölcsönzött biciklik jelentős részénél fedeztek fel valamilyen sérülést, a legtöbb esetben letört lámpa, elferdült kormány, sárhányó, leszakadt kosár volt a bérlések eredménye. A sérülések 90%-a Virágfürdőnél és a vasútállomásnál kölcsönzött bicikliken keletkeztek. Akadtak olyan esetek is, amikor egyszerre többen használták a kerékpárokat.
Fotó: kaposvarmost.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!