Nagy segítséget kapott a pécsi gyermek onkológia

A kórházi osztály működéséhez folyamatosan hozzájáruló Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány most félmilliós támogatással segít abban, hogy a világszinten is élvonalbelinek számító vizsgálatok az eddigieknél még gördülékenyebben mehessenek végbe a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológia Osztályán, ahol évente 30-40 újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos vagy leukémiás beteget kezelnek, akiknek 80 százaléka meggyógyul és eléri a felnőtt kort. Ez az eredmény nem csak az orvosok és ápolók fáradhatatlan munkájának, de az egyre fejlődő technológiáknak is köszönhető.

Az alapítvány félmilliós támogatása körülbelül egy-másfél évre lefedi a folyamat első lépésének, a DNS- és RNS-izolálásnak a költségeit – nyilatkozta lapunknak dr. Kajtár Béla, a fontos vizsgálatokat végző PTE Általános Orvostudományi Kar Pathológiai Intézetének egyetemi adjunktusa.

Jelenleg a leukémiák közül mindegyiknél alkalmazzák a vizsgálatokat, de a cél az, hogy a jövőben az igazán rosszindulatú daganatok mindegyikénél megtörténjen az elemzés – tette hozzá. A téma részletei a pecsma.hu oldalon találhatók meg.
Fotó: hungarianpress.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!