Múltba repítő kalandok Pécsett, a Kulturális Örökség Napjain

Ingyenes tárlatvezetéssel és élőszereplős kalandjátékkal várja látogatóit a pécsi Cella Septichora Látogatóközpont szeptember 17-19. között, a Kulturális Örökség Napjain, a pécsi világörökségi helyszínek központja, így csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai című országos rendezvénysorozathoz.

Amiről a sírok mesélnek... címet kapta az ingyenes tárlatvezetést a Látogatóközpont állandó régészeti kiállításán, amit szeptember 19-én 11:00 órától tartanak. A séta során a római kori Pécs, Sopianae temetkezéseinek anyagaiból származó leletekkel, többek között egész csontvázzal, koponyákkal, betegségek jeleit mutató csontokkal és a sírokból előkerült tárgyakkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kiállított tárgyak másolatait kezükbe is foghatják a résztvevők.

Örökségünk nyomában: kalandjáték a múltban címmel nyomozós, élőszereplős program is zajlik, ahol az Improvokál Társulat tagjaival eredhetnek az érdeklődők az eltűnt római kori leletek nyomába. A történelmi programon szórakoztatva idézik meg az ókori múltat a korhű ruhába öltözött, római korban élt személyek, történelmi karakterek. A jó hangulat garantált, miközben együtt visszautazunk a múltba, hogy teljesítsük a küldetést, azaz visszaszerezzük a 4 eltűnt antik tárgyat, mielőtt az idő lejárna! A program szeptember 17-18-19-én 15:30-kor kezdődik.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!