Mozgalmas hétvége a tűzoltók mögött

Az időjárás most nem hozott feladatot a lánglovagoknak, de így is tizenkilenc esetben volt szükség a somogyi tűzoltók beavatkozására a hétvégén. Négy tűzesethez és tizenöt műszaki mentéshez riasztották az egységeket.

Péntek délelőtt még több helyen útra és lakóházra dőlt fákat daraboltak össze a kaposvári hivatásos tűzoltók, miközben a marcali kollégáikat kéménytűzhöz riasztották Somogyszentpálra, ahogy a balatonboglári egységet Balatonőszödre. Másnap, Látrányban teljesen kiégett egy garázsnak is használt melléképület. A tűz felemésztette a helyiség bútorait, a tulajdonos szerszámait, több quadot és fűnyírótraktort. A balatonboglári önkormányzati és a látrányi önkéntes tűzoltók kiérkezésekor egy gázpalack is felrobbant, de személyi sérülést nem okozott. Az egységek két vízsugárral fojtották el a lángokat. Tűz ütött ki egy háromlakásos társasház középső lakásának egyik szobájában szombat éjszaka Kaposváron is, szerencsére itt sem volt személyi sérülés. A tragédiák megelőzése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt vásárolni, javasolják a szakemberek, mert ahol volt füstérzékelő, ott sem haláleset, sem sérülés, de még nagyobb tűz sem keletkezett, hiszen a tűz keletkezésekor már jelzett az érzékelő.
Erős hétvégéjük volt a baranyai tűzoltóknak is, a legsúlyosabb esetek között egy drávaszabolcsi tűz is szerepel. December 8-án, péntek délelőtt, vélhetően elektromos hiba miatt kigyulladt egy nyolcvan négyzetméteres faház. A helyszínre elsőként a siklósi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik három vízsugárral megkezdték a lángok oltását, végül a pécsi és villányi hivatásos egységekkel kiegészülve fékezték meg a tüzet. Az épületből két gázpalackot hoztak ki, amelyeket visszahűtöttek.

Fotó: Balatonboglár ÖTP

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Aktív iskola - Egészséges táplálkozás hete

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!