Modern város modern egyeteme

Az Modern Város Program keretében a Pécsi Tudományegyetemet csaknem 25 milliárd forinttal támogatja a kormányzat az intézmény versenyképességének erősítése, az oktatási és szolgáltatási portfolió fejlesztése, a külföldi hallgatói létszám jelentős növelése és az ehhez szükséges infrastrukturális feltételek biztosítása érdekében, számolt be róla a Baranya megyei hírportál.

A lap úgy fogalmaz, a 25 milliárdos támogatási összeg több mint felét a pécsi orvoskar új oktatási épületének létrehozására és a gyakorlati orvosképzésben részt vevő klinikai központ több épületének korszerűsítésére költik. A fejlesztések érintik az egészségtudományi kar fenntartásába kerülő volt Csorba Győző Könyvtár épületét, valamint a Szepesi utcai és a Vörösmarty utcai campust, a PTE Balassa János és Damjanich kollégiumát, továbbá több más kart is.
Medvegy Gabriella dékán beszámolt arról, hogy a műszaki és informatikai kar jelenleg 2500 hallgatót képez, ötödük külföldi. Az egyetem írásos összegzése szerint a létesítményekben egyrészt ipari gyártást is modellező mérnöki mikrocampus, másrészt a kísérletező, nagy teret igénylő, kifejezetten a közösségi oktatást kívánó szakok, szakcsoportok működnek. Kitértek arra, hogy az utóbbi években a karon jelentősen nőtt a nemzetközi hallgatói létszám, emellett a fejlesztést a nemzetközi trendek is inspirálták.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!