Modern eszközöket szerez be a kaposvári kórház

A járóbeteg-ellátást többek között 4 darab új ultrahang készülékkel, két endoszkópos toronnyal, hét nagy értékű szemészeti eszközzel, valamint hallásvizsgáló és sebészeti képerősítővel fejlesztik, közölte hétfőn az intézmény.
 

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház 2018-ban 300 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében járóbeteg szakellátásainak fejlesztésére, az összegből energetikai korszerűsítés zajlik, és korszerű műszereket is beszereznek, írta a KaposvárMost.
Az intézmény hétfőn azt közölte, a projekt eredményeként a kaposvári kórház fekvőbeteg kapacitása tehermentesíthető az ambulánsan is ellátható betegekkel. A járóbeteg-ellátásban már elérhető korszerű eljárások (pl. érintés nélküli szemnyomás mérés, melynek eredményeként jelentősen javul a betegkomfort és csökken az esetleges fertőzések kockázata is, szürkehályogos betegek esetében a szükséges szemlencse típusának bemérése szintén a szem érintése nélkül, nagyobb felbontású és ezáltal pontosabb diagnózist lehetővé tévő colonoszkópia) támogatása, szolgáltatási minőségének javítása történik meg a diagnosztikai és terápiás eszközpark megújításával.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!