Minikertek: csigaházak és kavicsok felhasználásával

A Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertje idén 13. alkalommal rendezte meg a Pécsi Dísznövény Kiállítást és Vásárt. Az expót mini- és dézsakertek bemutatásával tettek még színesebbé. Babayné Boronkai Erzsébet kertvezető lapunk kérdésére elmondta, a „Zöld Egyetem” program részeként invitálták a megye általános iskolásait, hogy vegyenek részt a nekik kiírt pályázaton.

A felhívással a környezettudatos gondolkodást szerették volna népszerűsíteni a gyerekek körében. A pályázat igen vonzó volt a diákok számára, 12 iskolából összesen 31 osztály tanulói adták le pályamunkáikat. Az elkészült minikerteket a Mediterrán házban mutatták be. – A legnagyobb alkotások lavór méretűek voltak, a legkisebbek pedig egy tenyérben elfértek. Gyönyörű műveket alkottak, érdekesség, hogy volt olyan intézmény is, ahonnan 17 pályamű érkezett – fogalmazott a kertvezető. Ez pont a barcsi Deák Ferenc Általános Iskola volt.
A kiskertek elkészítéséhez a gyerekek minden kezük ügyébe kerülő tárgyat felhasználtak, így például régi dagasztóteknő, üres csigaházak, fadarabok, formás kavicsok is szerepeltek az installációkon. A minikerteket a kiállítás végén elvitték a készítők, így saját iskolájukban tovább gyönyörködhetnek bennük.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!