Minden veszélyhelyzetet csak közös erővel lehet gyorsan és hatékonyan felszámolni

Minden veszélyhelyzetet csak közös erővel lehet gyorsan és hatékonyan felszámolni – hangzott el a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfői értekezletén, amelyen a téli időszakra való felkészülésben együttműködő társszervek vettek részt. Délután sajtótájékoztató keretében informálták a sajtó munkatársait az elvégzett munkáról, s egy közös szimuláció során bizonyították az együttműködés fontosságát.

 

A vasút- és autóbusz társaságnak, a rendőrségnek, a katasztrófavédelemnek, a mentőknek, a közút kezelőjének, az áram- és gázszolgáltatónak közösen kell dolgoznia azért, hogy az állampolgárok a rendkívüli téli időjárási helyzetben is a megszokott körülmények között élhessék mindennapjaikat – mondta dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke. 

Az utak síkosság-mentesítéséhez 5847 tonna só áll a Magyar Közút Nzrt. Somogy megyei raktáraiban – tájékoztatott Németh Zsolt. A társaság megyei igazgatója beszámolt arról is, ahogy kijelölték azokat a várakozóhelyeket, ahova a 7,5 tonna feletti járműveket kiterelik a balesetek elkerülése és a mihamarabbi hóeltakarítás érdekében. Az utak járhatóvá tételéhez 29 saját kombinált jármű, 8 hómaró, 8 rakodó áll rendelkezésükre és további 135 lehívható gépre kötnek szerződést.

A MÁV Zrt. is elvégezte a tél előtti szükséges pályafelújításokat és felkészítette a dolgozóit. A vasútállomások pedig ugyanúgy, ahogy az autóbusz megállók is szükség esetén melegedőhelyként is szolgálnak az utazóközönség számára. Az áram- és gázszolgáltató társaság egész évben dolgozik a hálózatok felújításán, s felkészültek egy-egy üzemzavar gyors megszüntetésére, az aggregátorok azonnali beüzemelésére.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!