Milliárdos távhőfejlesztés zárult le Pécsen

Véget ért a közelmúlt legnagyobb távfűtési modernizációs projektje Pécsett. A Pétáv Kft. keddi sajtótájékoztatóján kiderült, hogy 10 elavult pécsi tömbhőközpontot cseréltek le modernebb és takarékosabb berendezésekre, valamint 5, eddig gázkazánnal fűtött társasházat és további 21 épületet csatlakoztattak a teljesen megújuló és nem földgáz alapú, korszerű pécsi távhőrendszerre, továbbá egy jelentős vezetékszakaszt is korszerűsítettek.
 

Azon túl, hogy mindez természetesen jó hír az érintett pécsiek számára, a Pétáv fejlesztése ugyanakkor tökéletesen illeszkedik a városvezetés zöldtörekvéseihez is. Minél többen csatlakoznak ehhez a zöldebb megoldáshoz, annál több esélye van annak, hogy Pécs levegője még tisztább legyen, és hogy elérjük a misszióban foglalt célokat – mondta a sajtótájékoztatón Péterffy Attila polgármester.

Hozzátette, hogy a helyi távhőszolgáltatás korszerűsítéséhez hasonló projektek a levegőtisztaság növelése mellett az élhetőség szempontjainak erősítésével és előtérbe helyezésével nagy szerepet játszhatnak abban, hogy egyre több fiatal maradjon Pécsett.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!