Mikor hívjunk mentőt, vagy menjünk ügyeletre, háziorvoshoz?

A Kaposvári Mentőállomás fontos információkat osztott meg arról, hogy különböző egészségügyi panaszokkal melyik ellátóegységet érdemes felkeresni.
 

Bizonyos esetben nem érdemes várni, azonnal mentőt kell hívni. Ebben az esetben a sürgősségi osztályon tudják a legjobb ellátást nyújtani. Amennyiben a gyermek szorul sürgős ellátásra, erős, nehéz légzést tapasztalunk, mellkas- és gyomortáji fájdalmakra panaszkodunk, csonttörést szenvedtünk, mindenképpen a sürgősségire kell menni. Súlyos égés, gyógyszer túladagolás, mérgezés, öngyilkossági gondolatok és tevékenységek esetén is ez jelenti a legjobb megoldást.

Kevésbé súlyos panaszokkal azonban érdemes a háziorvost vagy a háziorvosi ügyeletet felkeresni. Ilyenek például a megfázás, influenza szerű tünetek, az enyhe láz, enyhe fájdalom és diszkomfortérzet, rándulás, enyhe allergiás reakció, enyhe vagy közepes asztmás roham, apró vágások, sebek, melyek beavatkozást igényelnek, az enyhe égés vagy az állatharapás, rovarcsípés. Ha, csak általános orvosi ellenőrzésre vagy állandó betegség kezelésére van szükségünk, esetleg kérdéseink támadnak a betegséggel vagy a gyógyszerekkel kapcsolatban, akkor is a háziorvost érdemes keresni.
Fotó: Magyar Orvosi Kamara

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!