Mézeskalács mesevilág Kaposújlakon

Ismét mesevilágot teremtettek a kaposújlakiak, mégpedig  süteményekből.
Míg Vörsön betlehem készül, Európa legnagyobb beltéri Betleheme, addig Kaposújlakon mézeskalács falu. Egyenlőre még nem szerzett világhírnevet, de egyre nagyobb.

 

A KaposTV-nek adott interjúban úgy fogalmaztak, az ünnepekre idén több mint 300 süteményből állt össze a kiállítás. Látható a házak mellett körhinta, vonat, és egy-egy család is.
Balazsiné Balazskó Mária, a Kaposújlaki Családi Kör Egyesület elnöke elmondta, idén ötödik alkalommal hírdették meg az akciót, melyhez kapcsolódóan mézeskalács sütödéket szerveztek, ahol a gyermekek maguk gyúrták, dagasztották a tésztát, amit utána a felnőttek segítségével szagattak, formáztak, és sütöttek. Első alkalommal. Aztán újra összejöttek, hogy az elemeket díszítsék, majd összeragasszák. Ezekből épült fel a mézeskalács falu egy része, a többi a falu ügyes kezű asszonyaitól érkezett. Volt, aki egy egész portát alkotott, színes ablakokkal és tavacskával. A különleges látványossággal a család összetartó erejére is szeretnék felhívni a figyelmet az ötletgazdák.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!