Mentorálják a kadarkúti hátrányos helyzetűeket is

A zselici településeken élő emberek munkaerő-piaci esélyeit növeli, életminőségét fejleszti és helyben maradását erősíti az a program, amely ezen a tavaszon veszi kezdetét Kadarkúton és négy kistelepülésen. A projekt megvalósítását több mint 249 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás teszi lehetővé.
 

Kadarkút, Csököly, Rinyakovácsi, Szilvásszentmárton, Zselickislak önkormányzatai és a SZOLTIVA Tanácsadó Szociális Szövetkezet arra vállalkozott, hogy egymással párhuzamosan két programot valósít meg a térségben. Az első már elindult, az „Együtt a Zselicben a humán szolgáltatások fejlesztéséért” című pedig most veszi kezdetét, s elsősorban a hátrányos helyzetű lakosság problémáinak megoldását, felzárkóztatását, életminőségének javítását célozza meg. Kiemelt figyelmet kap a következő két évben az egészségmegóvás, a prevenciós programok szervezése, a fiatalok közösséggé kovácsolása és a lakosság munkaerő-piaci alkalmasságának megteremtése. Mindezt hozzáértő, képzett mentorok bevonásával kívánják elérni.
Karsai József, Kadarkút polgármestere - aki egyben a programban együttműködők konzorciumi vezetője is -, sokat vár a nyertes pályázat megvalósításától.  ̶  Programjainkkal azokat a lakosokat akarjuk megszólítani, akik leginkább rászorulnak az ismeretszerzésre és a segítő kézre. A hátrányos helyzetű aktív lakosságot szeretnénk alkalmassá tenni a munkaerő-piacon való megjelenésre. A fiatalokat a helyben maradásra és tervezésre ösztönözzük, az idősekben megerősítjük, hogy hasznos tagjai a közösségnek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!