Menta, citromfű és 100% Szent György-hegyi mustból készült a Balaton fagyija

A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó nyerte a 2016-os év Balaton fagyija címet. A zsűri nemcsak a megfelelő alapanyagok és technológia használatát, hanem az íz- illat-szín harmóniáját is figyelembe vette a kóstolás során, ráadásul plusz pontokat jelentett a fagyi kreatív tálalása, és az is, hogy mennyire volt összhangban a versenykiírásban szereplő szempontokkal-írja a kapos.hu.  

A győztes alkotásban friss menta, citromfű, 100% Szent György-hegyi must és minden olyan üdítő alapanyag megtalálható, amitől egy fagylalt igazán jól eshet. Az édesség a tégelyben vulkán formát kapott utalva arra, hogy a badacsonyi borvidék a vulkánok működésének köszönhetően alakult ki. A Balaton Turizmus Szövetség által szervezett pályázaton 3 különdíjas fagylalt is született. Idén is különdíjban részesült a balatonalmádi Amaretto Fagyizó, most a Pisztáciás csokibomba fagylaltjával nyerte el a zsűri kegyét. Egy diós és egy mandulás különlegesség is helyet kapott a díjazottak között, amelyeknek megalkotói a Bringatanya Fagyizó, Gyenesdiásról és a Cappuccino Kávéház volt Balatongyörökről. Mind a két fagylaltnak a különlegessége, hogy a fagylaltot sós magvak bolondítják meg. A diós fagylaltot „Gyenesdiós” néven, a mandulásat Györöki mandulás néven kereshetik a vendégek a pultban.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!