Megszabadult a PTE korábbi súlyos terhétől

Pénteken írták alá a Pécsi Tudományegyetem (PTE) vezetői a felsőoktatási PPP konstrukcióban megvalósult projektek kiváltásáról szóló szerződést Budapesten.

Ennek köszönhetően a konstrukciók eredeti kifutási időtartamát figyelembe véve a PTE több milliárd forint megtakarítást érhet el, és a továbbiakban teljes egészében saját rendelkezése alá vonhatja az érintett épületeket.
Mint ismert, 2007-2009 között a Pécsi Tudományegyetem több épülete is megújulhatott, fejlődhetett ún. „public private partnership” (PPP) finanszírozási formában. A külső beruházó és infrastuktúra-üzemeltető igénybevételének köszönhetően kollégiumi épületek újultak meg, és új oktatási épületekkel is gazdagodott a pécsi egyetem. A fejlesztés a Pollack, a mai Műszaki és Informatikai Kar épületeit, a Boszorkány úti, az Univ, a Szántó-Kovács úti és a Jakabhegyi úti kollégiumokat, valamint a Rektori Hivatal épületét érintette. A projektek során összesen 67.800 m2-nyi terület újulhatott meg, és 2.711 komfortos kollégiumi férőhelyet alakítottak ki.

Forrás: PTE

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!