Megkezdődött nagytavaink jegesedése

A Velencei-tó, és a Balaton parti sávja mentén több helyen összefüggő jégréteg képződött az elmúlt napokban. A kisebb tavakon pedig már napokkal korábban is.

 

Hétfőn, december negyedikén már sokan saját szemükkel is megbizonyosodhattak arról, hogy befagyott a Velencei-tó egy része. Emellett több helyről lehetett hallani arról is, hogy a hazai tavainkon szerte az országban megjelent a vékony jégborítás.
A media24 cikkéből kiderült, hogy a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér Vármegyei Szakaszmérnöksége Velencei-tavi Tófelügyelőségének tájékoztatása szerint a Velencei-tavon a kikötőkben, öblökben, védett partmenti területeken mintegy 1-2 centiméteres vastagságú jégréteg alakult ki. A nyílt vízfelületeken nagyjából 1 centis összefüggő jégréteg képződött. A következő napokban némi enyhülés várható, és eleve vékony a jégréteg, így semmilyen körülmények között nem szabad a jégre menni a magyarországi tavakon. Böröczky Bulcsú Balatonbogláron élő természetfotós pl. arról számolt be a Sokszínű vidéknek, hogy csupán néhány órán keresztül borította a Balatont a környékükön jéghártya, ami annyira vékony volt, hogy még enyhén hullámzott is.
Fotó: Böröczky Bulcsú

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!