Megkezdődött az érettségik időszaka

Május első hétfője évtizedek óta egyet jelent az érettségi írásbeli vizsgákkal. Hétfőn magyar nyelv és irodalom, kedden matematika, szerdán történelem tantárgyakból vizsgáznak a diákok, majd idegen nyelvek következnek angol és német, csütörtökön és pénteken. Többek között, hisz már volt egy két vizsga a múlt héten és még jó pár lesz a közismertek mellett.

Horvát, német, román, szerb és szlovák nyelv és irodalom vizsgák voltak legelső megmérettetések május 3-án, majd kezdődött a mindenki által ismert sorozat, a magyar-matek-történelem. Az írásbeli vizsgák megkezdése előtt kellett leadni azokat a projekteket, melyek állampolgári ismeretek, fenntarthatóság, gazdasági ismeretek, horvát népismeret, mozgóképkultúra és médiaismeret, német - roma/cigány – román - szerb - szlovák népismeret és vizuális kultúra témakörökben készültek.
A jövő héten írnak digitális kultúrából az érettségizők magyar és idegen nyelven, akárcsak belügyi rendészeti ismeretekből, ének-zene és biológia tantárgyakból. Május 15 után következik a kémia, földrajz természettudomány, idegen nyelvek, vizuális kultúra, filozófia, dráma, mozgóképkultúra és médiaismeret.
A vizsga Barcson, minden intézményben, problémamentesen indult.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!