Megfigyelték a madarakat

Sokan érdeklődnek a madarak világa iránt Magyarországon. A hétvégén tartott európai megfigyelő napokon két előkelő helyezést is szerzett az ország. A helyszínek és a résztvevők számában is dobogós helyzést ért el Magyarország a hétvégén megrendezett Európai Madármegfigyelő napokon.

Hazánkban 194 helyszínen szerveztek megfigyelést, ezzel Oroszország és Hollandia után a harmadikak lett Magyarország, tudósított a KaposPont. A háromezer résztvevő pedig ezüst érmet jelentett. Somogyban is több településen várták az érdeklődőket és számtalan madárfajt lehetett megnézni.
Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. Az október első hétvégéjére meghirdetett rendezvény szakmai és közösségi célokat is támogat: a megfigyelések európai szintű információ gyűjtést tesznek lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos rendezvénnyel sokakat lehet ki csábítani a szabadba, hogy a madármegfigyelés élményének még többen részesei lehessenek!
Fotó:mme.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!