Megalakult az új Somogy Megyei Közgyűlés

Biró Norbertet választotta ismét elnökévé a Somogy Megyei Közgyűlés a 2019. évi önkormányzati választást követő pénteki alakuló ülésén. A testületben két barcsi is helyet kapott.
 

A napirendek tárgyalása előtt prof. dr. Tossenberger János, a Somogy Megyei Területi Választási Bizottság elnöke tájékoztatást adott a 2019. évi megyei önkormányzati választás eredményéről, mely szerint a Fidesz-KDNP 9 főt (Biró Norbert, Huszti Gábor, Kárpáti László, Holovits Huba, Tardi Tamás, Szajcz Adrián, Koós Csaba, Bogdán Dániel és Németh Lajos), a Somogyért Egyesület 2 főt (dr. Gyenesei István, Stikel János), a Jobbik Magyarországért Mozgalom szintén 2 főt (Anderné Röszler Erika, dr. Takács Richárd), a DK (Rákóczy Attila) és a Momentum (Balla Péter) 1-1 főt delegálhatott a testületbe. Az MSZP nem szerzett mandátumot.
Ezt követően a TVB elnöke átadta a megbízóleveleket, majd esküt tettek a közgyűlési tagok. A napirendek tárgyalása során a korelnök, dr. Gyenesei István előterjesztést tett ideiglenes bizottság tagjainak megválasztásáról, majd a döntés után Huszti Gábor a közgyűlés elnökének Biró Norbertet jelölte, akit titkos szavazással megválasztottak a tisztségre.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2020. október 19.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!