Még egy hétig lehet nevezni a Magyar Közút rajzpályázatára

Tavaly év végén hetedik alkalommal hirdette meg országos gyermekrajzpályázatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. általános iskolás gyerekeknek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a nyertes alkotások az utakat pásztázó útellenőri autók oldalát díszítik majd egy évig, továbbá a legjobb rajzok készítői jövőre osztálykirándulást is nyerhetnek a társaság interaktív kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába. A szervezők 2021. január 15-ig várják az úthoz, munkagépekhez, közlekedéshez, úton dolgozókhoz kapcsolódó rajzokat. A korábbi évek gyakorlatához képest ezúttal elektronikus formában nyújthatók be az alkotások. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. „Álomút” című gyermekrajzpályázatára ezúttal is öt kategóriában várják a pályaműveket: 1-2,– 3-4,– 5-6,– 7-8. osztályos és gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos, sajátos nevelési igényű gyermekektől.
Kategóriánként egy győztest hirdetnek a szervezők, a legjobbnak választott pályaművekből a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook oldalán szervezett közönségszavazás alapján különdíjat is bezsebelhet az az általános iskolás, aki beküldi alkotását. A nyertes osztálytársaival együtt utazhat busszal Kiskőrösre, ahol elleshetik az útépítés fortélyait, igazi úthengert vezethetnek, belekóstolhatnak a közlekedési hírszerkesztésbe, interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel. 

Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!