Mától tesztelik a balatoni strandokat

Idén is hirdette meg a Balatoni Szövetség (BSZ) a Kék Hullám Zászló strandminősítést. 2022-ben, 45 balatoni strand nevezett, ami mutatja, hogy a minősítés egyre népszerűbb a strandüzemeltetők között. A helyszíni bejárások június 20-tól indulnak.
Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a BSZ titkára a hirbalaton.hu-nak

 

Ahogy eddig, úgy most a 19. alkalommal is maximum öt csillagot kaphatnak az értékelés során a nevezett strandok, a fürdőhely szolgáltatásainak színvonala alapján. A minősítés során a bizottság vizsgálja a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét (parkoló, járdák, vizesblokkok, vízbejutás lehetősége), a környezet állapotát (virágosítás, gyep állapota, meder állapota), a játszóterek minőségét, árnyékoltságát. Figyelembe veszik a sportolási lehetőségeket, de a gyerekbarát szempontokra (pelenkázó, családi öltöző) is odafigyelnek. Vizsgálják a strandi vendéglátóhelyek kínálatát, fontosnak tartva a helyi termékek jelenlétét és az újragondolt, vagy megújított étel-ital választékot.
a Kék Hullám Zászló strandminősítés mellett odaítélik a Balaton Családbarát Strandja 2022. és a Balaton Legzöldebb Strandja 2022. különdíjat is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!