Márton nevet kapott az ország egyik leghosszabb völgyhídja zalában

Hét évvel a 86-os út Zalalövőt elkerülő szakaszán kialakított völgyhíd átadása után nevet is kapott az impozáns viadukt. A 600 méter hosszú műtárgyat dr. Székely János püspök, a szombathelyi egyházmegye főpásztora javaslatára Szent Mártonról nevezték el, írta a Zaol.

Gyarmati Antal, Zalalövő polgármestere köszöntőjében elmondta, a híd elnevezése Szent Mártonról azért is kézenfekvő, hiszen a - Saváriában, azaz a mai Szombathely helyén található egykori római kori településen született - püspök élete során több alkalommal is megjárta ezt az utat Itália és a szülőföldje között.
A 86-os út elkerülő szakaszának előkészítő munkálatait a hazánk európai uniós csatlakozását követően megnőtt közúti forgalom miatt 2008 szeptemberében kezdték meg. Az engedélyezési és kiviteli tervek 2011 végére készültek el. Az alapkő letétele 2014. március 26-án volt. A 600 méteres hídelemek betolása 2015 augusztusában kezdődött, a helyszínen gyártott elemek rátolása a pilonokra 2016. április 30-án fejeződött be. A híd átadását 2016. november 4-én tartották, adta közre a sokszinuvidek.hu
Fotó: sokszinuvidek.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!