Magyarországi Újborfesztivál somogyi és villányi résztvevőkkel

A hagyományok szerint november utolsó hétvégéjén tartják Budapesten, a Vajdahunyadvárban a Magyarországi Újbor- és Sajtfesztivált. Az idei rendezvény díszvendégei a magyar mediterránnak is becézett Villányi Borvidék, a sokszínű Somogy megye és a „magyar tenger” turizmusát, gasztronómiáját szívén viselő Balatoni Kör. Az eseményt megelőzi az újborok versenye, melyeket a fesztivál ideje alatt a helyszínen, a termelők kínálásában lehet megkóstolni.

A Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál célja, hogy az ország minden részéről összehozza a termelőket és a fogyasztókat. A november 25-26-ra szervezett rendezvénynek kiemelkedő szerepe van abban, hogy bemutassa az új évjáratot, a feltörekvő fiatal borászgenerációt. Ezen túl pedig fontos szerepet játszik, hogy felhívja a figyelmet a minőségi magyar élelmiszerekre, formálja a vásárlói tudatosságot és ösztönözze a helyi termékek fogyasztását.
Az idén már tizennegyedik alkalommal megrendezendő Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál több érdekes programjával együtt lehetőséget teremt arra, hogy a nagyközönség és a szakmai látogatók megismerhessék Magyarország borvidékeinek és tájainak legkiválóbb újborait és ízletes sajtjait. A vendégek személyesen találkozhatnak a termelőkkel és szakmai tájékoztatást kaphatnak az újborok és a sajtok készítésének mesterfogásairól.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz - Dr. Illyés Edit

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!