A Magyar Zene Házába költözött Pécs

A Magyar Zene Háza két éve futó sikeres programsorozata a Város a Házban, amely gazdag zenei és kulturális élettel rendelkező vidéki városok számára ad lehetőséget arra, hogy sokszínű program keretében bemutassák változatos zenei életüket, kiemelkedő együtteseiket, művészeti fesztiváljaikat, feltörekvő tehetségeiket. Debrecen, Veszprém és Székesfehérvár után ezúttal Pécs zenei életét ismerhette meg a Magyar Zene Háza közönsége 2024. április 26-28. között.

Lovasi András, Parti Nagy Lajos, Kocsis Gergely és a Zsolnay Fényfesztivál is képviselte Pécset a Magyar Zene Háza „Város a Házban” sorozatában, amely megtestesíti a Ház missziós vállalását, a pécsi programkínálatban egyszerre jelenik meg a műfaji sokszínűség, az ismeretterjesztés, de a jövő tehetségeinek is lehetőséget adott a bemutatkozásra. 
A Város a Házban első napja (április 26.) a Zsolnay Fényfesztivál világát idézte meg: a Zene Háza Hangdómjában audiovizuális program volt egész hétvégén, Zsolnay Fényfesztivál Showcase címmel.

Szombat délelőtt a Bóbita Bábszínház gondoskodott a családi programról a Torzonborz és a holdrakéta című, zenés bábszínházi előadással, majd délután ingyenes programok következnek: az Elektronikai bütykölde című kurzuson egyszerű áramköri elemekből készíthettek az érdeklődők mindenféle elektronikai kütyüket, aztán elektronikus zenei improvizációt hallgathatott a közönség (Vokális-elektronikus játszótér és open mixer). A napot Lovasi András Teremőr című koncertje zárta.

A hétvége második napján (április 28.) összművészeti programmal várták az érdeklődőket, amelyen Pécs gazdag zenei és szépirodalmi örökségéből villantottak fel részleteket. A Pécsi klasszikus Parti Nagy Lajossal és Kocsis Gergellyel című esten Lickl György, Kodály Zoltán és Vidovszky László szerzeményeit a Pannon Filharmonikusok szólamvezetőiből alakult Eozin Vonósnégyes szólaltatta meg, két pécsi születésű, Junior Prima-díjas fiatal tehetség, Megyimórecz Ildikó operaénekes és Balogh Ádám zongoraművész közreműködésével.

A zeneművek mellett az egyik legjelentősebb kortárs költő, egykori pécsi diák, Parti Nagy Lajos olvasott fel verseiből, Weöres Sándor, Csorba Győző és Bertók László műveit pedig Kocsis Gergely színművész előadásában hallhatta a nagyérdemű.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!