Litkey Farkasék nyerték a Fehérszalagot

A tízenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas a PreVitallal nagy csatában, változatos időjárási körülmények között győzött a Kékszalag felvezető versenyének is tekinthető Fehér Szalag Generalcom Nagydíjon.
 

Csodálatos hátteret biztosított a Red Bull Air Race műrepülő világkupa zamárdi versenyéhez szombaton a Fehérszalag látványos mezőnye, amelyre összesen 249 hajó nevezett. A Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Tihany – Balatonfüred útvonalon megrendezett regattát eső és változékony szél tarkította. A PreVital 2 óra 8 perces 12 másodperces idővel elsőként haladt át a célvonalon.
Litkey Farkas sikeresnek értékelte a versenyt, és mint a likeBalatonnak elmondta, több szél volt a verseny elején, mint amit ígértek. Tihany után viszont megállt a légmozgás, és ilyenkor elindul egy technikai csata, amit nagyon szeret. Nem szereti viszont a hínárt, ami nagyon sok bosszúságot okozott. „Hatalmas hínárcsomók úszkálnak a tavon, ezek nagy figyelmet igényelnek, mert a hajók egyharmadnyi sebességét is visszavehetik. Ha az ember látja, akkor ki lehet kerülni, de ha nem, akkor nekimegy. A katamarán jó hajó ilyen szempontból, mert az uszonyokat ki tudjuk húzni és akkor leszabadul a hínárcsomó, de a hajó orrán, sőt a kormányon is fennakadhat, amit már nem egyszerű tisztítani. A többi hajónak, akiknek bulba van az alján (vízvonal alatt előrenyúló körte alakú hajóorr), arra úgy össze tud gyűlni, hogy gyakorlatilag a hínár dönti el a végeredményt „–mondta a Kékszalag történetének legsikeresebb kormányosa, Litkey Farkas.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!