Light Friday akciót szervezett a rendőrség Kaposváron

A "Látni és látszani 2020" kampány célja, hogy felhívják a közlekedők figyelmét az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra. Az akció keretein belül Somogy megyében is megszervezték a Light Friday napot.

Idén október 19. és december 6. között rendezi meg a rendőrség a "Látni és látszani 2020" kampányt. Az akció idén is fokozottan épít a társadalmi felelősségvállalásra. A kampány keretében a rendőrség Light Friday akciót hirdetett, melyhez a somogyi egyenruhások is csatlakoztak. A rendőrök ingyenes, láthatóságot elősegítő biztonsági kiegészítőkkel várták az érdeklődőket pénteken a Füredi úti OMV benzinkúton. Az eseményen fényvisszaverő mellényeket, karpántokat, kerékpáros villogókat és matricákat kaptak a látogatók. 

A rendőrség közleményében azt írta: A közlekedésbiztonság társadalmi felelősség is. Csak akkor lehet eredményes, ha fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri és tesz is érte. Az egyenruhások a kampány során a forgalomban résztvevők kivilágítására kiemelt figyelmet fordítanak. A láthatóság jegyében a kerékpárosok és a gyalogosok biztonsága is fokozottan előtérbe kerül. 

Fotó: police.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!