A legmodernebb robotok is megjelennek a megyei gyógyításban

A kaposvári kórházban már a legmodernebb robotok is megjelentek és bekapcsolódtak a gyógyításba. A súlyos agysérültek mellett a mozgászavarokkal élők rehabilitációját is segítik a modern eszközök. Eddig negyven pácienst vontak be a kutatási programba, amely a közeljövőben a kezelések között is elérhetővé válik, írta a kaposvarmost.hu.

 

Több féle robotterápia is elindul a Kaposi Mór Oktatókórház a régi rehabilitációs tornák kiegészítőjeként. Cél a folyamat gyorsítása, és ez által a mindennapi életbe való gyorsabb visszatérés, mondta el sajtótájékoztatón, dr. Androsits Mónika, a Mozgásszervei Rehabilitációs Osztály vezetőfőorvosa. Mozgásszervi betegek, sztrókon átesett betegek illetve egyéb, degeneratív betegséggel élők vehetik majd igénybe
dr. Tollár József, a Központi Fizioterápiás és Neorurehabilitációs Egység vezetője pedig arról is beszámolt, hogy már 2021-ben megkezdődött a terápiákkal és a robotokkal való ismerkedés, azóta már licenc vizsgát is tettek, és most elindult egy újabb időszak, amikor már a kórházban is használják ezeket az eszközöket.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!