Labdarúgó utánpótlás edzőközpont épült Pécsett

Átadták a mintegy hárommilliárd forintból épült idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpontot Pécsett pénteken.

A Magyar Labdarúgó Szövetség és a kormány támogatásából a volt kovácstelepi sportpályák újjáépítésével és bővítésével létrejött, pécsi labdarúgó-akadémiának is nevezett komplexum egy 2300 négyzetméteres, 12 öltözőt, rehabilitációs teret, konditermet, irodákat és büfét magába foglaló kiszolgálóépületből, szabadtéri füves és műfüves pályákból, valamint műfüves csarnokból áll, modern körülményeket biztosítva 300 gyermek edzéseihez és a PMFC felnőtt csapatának felkészítéséhez.  
Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár az eseményen hangsúlyozta: Magyarországon a sport stratégiai ágazat, a cél az, hogy a magyar sportnemzet és egyúttal sportoló nemzet is legyen.
"Ahhoz, hogy ezt elérjük, még inkább népszerűsítenünk szükséges az élethosszig tartó sportolást, növelnünk a sport megtartó erejét, és el kell érnünk, hogy a lakosság nagy része fiatal felnőtt korban se hagyjon fel az aktív sportolással" - mondta. Hozzátette: ehhez az első lépés az, hogy a gyermekekből sportot szerető embereket neveljenek.
Hangsúlyozta, a sportért felelős államtitkárság számára éppen ezért kiemelt jelentősége van a tehetséggondozásnak, a sportágak népszerűsítésének, a fiatalok egészséges életmódra nevelésének.

Fotó: Facebook/PMFC

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!