Különleges koncertre készül a Gandhi Pécsett

21. századi köntösbe bújtatva a cigány/roma táncban, zenében, de legfőképp népdalokban rejlő értéket viszik színpadra november 20-án a pécsi Kodály Központban. A Hangok című produkciót a helyi Gandhi Gimnázium fenntartója szervezi. Számos nagynevű fellépő mellett az iskola hagyományőrző diákjai és tanárai is szerepelnek majd – hangzott el a koncert részleteit is ismertető sajtótájékoztatón a pécsi városházán.

„Pécsett, ahogy régen is, most is számos nemzetiség él, melyek jelentős értékteremtő munkát végeznek, és nem csak külön-külön, de egymással együttműködve is, pl. az oktatás és a kultúra területén” – mondta a rendezvényen Decsi István alpolgármester. Mint hozzátette, az önkormányzatnak fontos, hogy partnerségben dolgozzon velük, segítse őket a terveik megvalósításában. A város támogatta a Hangok című koncert létrejöttét is, és most remélik, hogy ismét olyan produkciót állít színpadra a Gandhi, amely gazdagítja Pécs kulturális életét, sőt, a városnak is jóhírét viszi.
A Gandhi Gimnázium és Kollégium Európa első cigány/roma nemzetiségi, érettségit adó intézménye. Az iskola – amely ebben a tanévben ünnepli fennállása 25. évfordulóját – számos elismerés birtokosa, melyek közül kiemelkedik, hogy a Gandhi intézményi rendszer cigány/roma szellemi kulturális örökség megőrzését célzó pedagógiai programja tavaly felkerült a jó gyakorlatok nemzeti nyilvántartására. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!