Külföldön kelendőbb a somogyi bárányhús

Húsvét előtt hagyományosan megnő a bárány iránti kereslet: a somogyi birkahús külföldön népszerűbb, mint idehaza: az olasz, osztrák, svájci, sőt még a japán piacra is eljut a megyénkben nevelt jószág húsa. Hóbár János, a hetesi vágóhíd operatív igazgatója elmondta: tárgyalnak Szerbiával és Horvátországgal is az exportlehetőségekről. 

Itthon a legtöbben az olcsóbb, csontos pörkölthúst veszik, igaz, egyre népszerűbbek a fűszerezett primőr termékek is; 5-6 tonna készül ezekből. Hóbár János hozzátette: az ünnepekig 25-28 tonna bárányt dolgoznak fel. Birkafogyasztásban egyébként még mindig az utolsók között vagyunk Európában. Míg a görögök évente személyenként több mint 15 kiló bárányt megesznek, addig mi magyarok mindössze 30 dekát. A hetesi vágóhídon öt-hatszáz bárányt vágnak le hetente, húsvét előtt az éves forgalmuk egyötödét bonyolítják le.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!