Közétkeztetők versenyeztek a hétvégén

Közétkeztetők versenyeztek a hétvégén, 450 forintból kellett kihozni az alapanyagot a háromfogásos kajákhoz, nem lehetett kis feladat. A versenyt a Nemzeti Élelmiszerlánc és Biztonsági Hivatal szervezte, szakácsok és segítőik 52 városból érkeztek.

Egész hétvégén ment a sütés-főzés, a meghívottak nem igazán kerülhettek tűz közelbe, de még csak nem is kóstolhattak. Csak meghatározott alapanyagokat, mint például csirke, harcsa, spenót lehetett felhasználni az ételek elkészítéséhez. Az eredményeket hétfőn tette közzé a NÉBIH a honlapján. Az elődöntő szakaszt követően az 52 indulóból a legjobb 12 közétkeztető konyha csapata jutott be a 2018. februári döntőbe. A legjobb menzakaják Pécsett, Dunaújvárosban, Törökbálinton készülnek majd. A mezőnyben ott volt a balatonlellei Füles Maci nevű páros is, ők a10. helyen zárták az elődöntőt, így ők is készülhetnek a döntőre.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!