Közeleg az egyszerűsített bevallás határideje

Az szja-bevallás egyik legegyszerűbb módja, ha megbízzuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt a bevallás ajánlat elkészítésével. Az egyszerűsített bevallást február 15-ig lehet kérni a 1553NY jelű nyomtatványon - mondta Poszovácz Gabriella a NAV Somogy megyei igazgatóságának sajtóreferense rádiónknak.

A szakember elmondta: az az adózó kérheti a NAV-tól, hogy készítse el bevallás ajánlatát, akinek 2015-ben olyan adóköteles jövedelme volt, amelyből munkáltató, kifizető adót, adóelőleget vont le. Akkor is kérheti a bevallás ajánlatát, ha ingatlan adásvételből jutott jövedelemhez, egyszerűsített foglalkoztatásból szerzett bevételt, illetve családi kedvezményt érvényesített. Már azon egyéni vállalkozók is élhetnek ezzel a lehetőséggel, akik vállalkozói tevékenységüket egész évben szüneteltették.

Viszont nem választhatják ezt a bevallási módot például az őstermelők, az egyéni vállalkozók, a külföldiek, valamint azon adózók sem, akik árfolyamnyereségből vagy tartós befektetésből szereztek jövedelmet. Az önkéntes kölcsönös biztosító pénztári támogatói adomány is kizáró ok. A teljes beszélgetést február 12-i pénteki Vekker című műsorunkban hallhatják.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!