Közeledik a tavaszi fáradtság

A tavaszi fáradtság időszaka a szokásosnál is megterhelőbb lesz a szervezetre idén - hívta fel a figyelmet Pintér Ferenc meteogyógyász az M1 aktuális csatornán pénteken. Hozzátette: a végletek közt mozgó, változékony időjárás a klímaváltozás megjelenési formája, ezért igyekezni kell hozzászokni.
 

A meteogyógyász elmondta: talán soha nem vonult át annyi front Magyarországon, mint januárban és februárban. A változó éghajlat és az extrém időjárás miatt jelentősen megnőtt a frontérzékenyek száma, hiszen sok ember szervezete nem bírja követni a melegrekordok és a tartósan szeles, hideg időszakok közötti nagy ingadozásokat - fűzte hozzá.
A hirtelen jött változás beleszól a bioritmusunkba, az időszakos alvászavar kihat a teljesítményünkre és a kedélyünkre. Ráadásul a tavasz elejére a szerotoninszintünk alaposan megcsappant, idő, amíg újra feltöltődünk ezzel a hormonnal. A kora tavaszi napfény segít a szerotoninpótlásban. A sportolás során felszabaduló endorfin a tavaszi fáradtság és kedvetlenség elűzésében is nagyon fontos szerepet játszik. Ezért igyekezzünk minél több időt a szabadban tölteni. Az a legjobb, ha a sportolásunkat a szabadban végezzük, legyen az gyaloglás, futás vagy kerékpározás.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz - Vírus okozta anyagi kár az erdészetekben

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!