Közeledik az iskolai beíratások ideje

A jelenleg hatályos jogszabályi előírások szerint az általános iskolákba történő beiratkozás a 2024/25-ös tanévre, 2024. április 18-19-én történhet meg. Részletek az oktatási intézmények honlapján és közösségi oldalán, valamint hamarosan Barcson, a Híd Televízióban is.

Az ismertetők szerint a beiratkozást a szülő vagy gondviselő kezdeményezi a kérelem benyújtásával, ez személyes megjelenést és adategyeztetést igényel. Két módja van a folyamat indításának. Az egyik, hogy személyesen jelennek meg a szülők, mindketten, a választott iskolában a két jelentkezési nap egyikén, és bemutatnak minden dokumentumot. A másik, hogy ezen iratok tartalmát már a KRÉTA rendszeren keresztül rögzítik, ezzel gördülékenyebb lesz a beíratkozás.
A személyes megjelenés során történik a beiratkozáshoz szükséges hatósági igazolványok és dokumentumok eredeti példányának bemutatása is.
    • A gyermek nevére kiállított személyi azonosító igazoló hatósági igazolvány
    • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
    • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
    • Sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye; továbbá honlapon letölthető formában megtalálható nyilatkozatok kitöltött formában. Nyilatkozat közös szülői felügyeleti jog gyakorlásáról, az életvitelszerű ottlakásról, az etika, hit- és erkölcstan választásáról és maga az adatlap.
Aki nem rendelkezik KRÉTA belépési azonosítóval, az e-Ügyintézés felületén tud ideiglenesen regisztrálni, a jobb felső sarokban található Bejelentkezés gombra kattintva, majd a BAI-folyamatot kiválasztva tudja beküldeni a kérelmet a kiválasztott iskolához.

A beiratkozás napján a szülőnek – függetlenül attól, hogy a két jelentkezési mód közül melyiket választotta – meg kell jelennie személyesen az intézményben, és bemutatni a szükséges dokumentumok, illetve nyilatkozatok eredeti példányát.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!