Komolyabb rendzavarás nélkül, látogatócsúccsal ért véget a Balaton Sound

Komolyabb rendzavarás nélkül ért véget az idei Balaton Sound - értékelte a Somogy Megyei Főügyészség a fesztivált. A szervezők látogatócsúcsról számoltak be.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a vagyon elleni, illetve a köznyugalom elleni bűncselekmények, valamint a kábítószerrel kapcsolatos visszaélések és az ittas járművezetés miatt intézkedtek a rendőrök. Négy embert vettek őrizetbe, az egyik ügyben a Siófoki Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy szlovák férfit. A nyitónapon erősen ittas állapotban összeszólalkozott a biztonsági személyzettel és néhány fesztiválozóra is rátámadt. Az őrizetben lévő vádlottat a bíróság garázdaság vétsége miatt ítélte el, és vele szemben pénzbüntetést szabott ki. A rendezvény ideje alatt vizsgázott az új Büntetőeljárási törvény több új intézménye is, az ügyészségi közlemény kitér rá, hogy a védők kirendelésének új rendszere – mely szerint már nem a hatóságok jelölik ki az eljáró védőt, hanem a Magyar Ügyvédi Kamara által üzemeltett informatikai rendszer - megfelelően működött.

A szervezők szerint látogatócsúcsot hozott az idei Balaton Sound: a vasárnap véget ért zamárdi rendezvény öt napján 165 ezer látogató volt, nyolcezerrel több, mint a 2016-os eddigi rekord. Hatvan ország fiataljai tomboltak a koncerteken, a legerősebb nap szombaton volt, amikor 40 ezren voltak kíváncsiak a nagyszínpadon fellépő David Guetta francia dj-producerre. Hatalmas bulit adott az egyik legsikeresebb brit R&B-pop énekesnő, Rita Ora is, aki a Balaton Soundon pótolta a tavalyi Sziget fesztiválon elmaradt koncertjét. Először lépett fel Magyarországon Dj Snake francia dj-producer, aki a svéd duó, Axwell és Ingrosso társaságában zárta a fesztivált, Martin Garrix holland dj pedig két koncertet is adott.  

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!