Klímabarát díjat kapott Kaposvár

Kaposvár nagyon komoly, már megvalósult és bizonyított eredményekkel bír a klímavédelem terén – többek között ezért ért el első helyezést a Klímabarát Települések Szövetségének pályázatán, írta a KaposPont. A felhívás célja az volt, hogy a pályázatok révén más településeknek is bemutassák a jó gyakorlatokat.
 

A Klímabarát Díj bírálóbizottságának az elnöke szerint a kaposvári pályázat és a városban már elért eredmények is magas szakmai színvonalat tükröznek, ezért nyerte el a város kategóriájának díját.
Kaposvár, az elmúlt években, számos beruházást és fejlesztést valósított meg a környezet-, és a klímavédelem területén: energiatakarékossá alakította a közvilágítási rendszert, gázüzemmel megy a teljes városi buszflotta, egyre több közintézmény, illetve társasház csatlakozik a távhőszolgáltatás rendszerére, folyamatosan számolja fel az illegális hulladéklerakókat és közben arról is gondoskodik, hogy azok ne keletkezzenek újra. Azt is olvasni a KaposPont oldalán, hogy új szennyvíztelep épült, egyre több épület tetejére kerül napelem, itt épül a térség legnagyobb napelem parkja és tavaly indult a nagyszabású fásítási program, amelynek keretében 6.000 újabb fával gazdagodik a város.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDRF Symphonic Band

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!