Kéz a kézben Dél-Somogyban

Homokszentgyörgyi iskola

Mintegy 30 millió forintos uniós támogatásból valósult meg Homokszentgyörgyön, Ladon és Kálmáncsán a „Kéz a kézben…” pályázat, melynek célja a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek élményhez juttatása, harmonikus személyiségfejlődésük elősegítése volt.

A programokba a gyermekeken kívül szülőket, családokat és civil partnereket is bevontak. A projekt során új közösségeket építettek, vidám programokat, erdei iskolákat, színházlátogatásokat szerveztek a gyerekeknek, családi táborokat a családoknak, szakmai műhelymunkákat indítottak el az iskolák pedagógusainak, valamint pedagógiai innováció keretében kerestek válaszokat az oktatási problémákra. Esélyegyenlőséget biztosítottak az intézményekbe járó tanulóknak, valamint továbbképzési lehetőséget a pedagógusoknak. 

A pályázatnak köszönhetően tartalmas, élménydús programokkal gazdagodhattak a gyermekek, családjaik és az érintett intézmények pedagógusai. A 28 hónapig tartó gyerekeknek és gyerekekért létrehozott programsorozatot az Európai Regionális Fejlesztési Alap a TÁMOP 3.3.8- B-12-2012-0021 pályázat keretében 30 millió forintot biztosított.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!