Keresőkutya segítségével kapcsolták le a baranyai dohánybűnözőt

A NAV bűnügyi osztályának évek óta „visszatérő vendége” volt egy baranyai férfi, akinek letartóztatását a napokban rendelte el a Pécsi Járásbíróság. Korábban több bűncselekmény elkövetése miatt éveket töltött börtönben, szabadulása után viszont ismét belevetette magát az illegális dohányüzletbe.

A NAV nyomozói és bevetési járőrei az elmúlt években már többször is rajtaütöttek. Először 2021 nyarán fogták el Szigetváron 80 kilogramm dohánnyal. Később emelte a tétet, 2021 novemberében már 430 kilogramm vágott dohányt, valamint 86 ezer szál adózatlan, zárjegy nélküli külföldi cigarettát foglaltak le tőle Pécsett. Aztán 2022 decemberében egy pécsi iparterületi garázsban egy razzia alkalmával újabb 3000 csomag cigit, és bő két mázsa dohányt pakoltak ki autójából. A bűnöző 2021–2023 közötti ügyei a Pécsi Járásbíróság elé kerültek, 3 év 6 hónap szabadságvesztés büntetésre ítélték első fokon.

Azonban a bírói ítélet sem tartotta vissza, tovább folytatta az illegális kereskedelmet, melynek néhány nappal ezelőtt vetettek véget, ezúttal Szofinak, a NAV cigarettakereső kutyájának érzékeny szaglása segítségével. A férfit egy komlói közúti ellenőrzés során kapcsolták le, ahol újabb 150 kilogramm vágott dohányt találtak nála.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!