A kéménytüzek megelőzhetők

A hétvégi kéménytüzek újra rávilágítottak a kéményseprés és a kémények állapotellenőrzésének fontosságára. Karádon és Alsóbogáton is szükség volt a tűzoltói segítségre.

Kilenc műszaki mentéshez és négy tűzesethez, köztük két kéménytűzhöz riasztották a hétvégén a somogyi tűzoltókat. Vasárnap délután tűz volt egy alsóbogáti családi házban. A lakóház kéményéből terjedt át a tűz a födémre és a tetőgerendára. A kaposvári hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat, megbontották a plafont és eloltották a még izzó részeket. Az eset során senki sem sérült meg. A lakók nem használhatják a kéményt, amíg ki nem javítják annak hibáját. Szikrákat szórt egy karádi családi ház kéménye vasárnap kora este. A helyi önkéntes és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók eltávolították a tüzelőanyagot a kandallókból, majd megtisztították a kéményt. Az egység felhívta a lakók figyelmét arra, hogy a kéményseprő felülvizsgálatáig ne használják a füstelvezetőt. 
A kéménytüzek és a szén-monoxid-mérgezés megelőzése érdekében célszerű kéményseprőt hívni otthonunk és családunk biztonsága érdekében. Ha gázzal fűtünk, akkor kétévente, ha szilárd tüzelővel, akkor pedig évente érdemes szakemberrel ellenőriztetni a kémény állapotát - olvasható a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Aktív iskola - Egészséges táplálkozás hete

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!