Kéménytüzek és laktanyaszentelés

Munkát és ünneplést is tartogatott az elmúlt hét a katasztrófavédelem munkatársainak. Kéménytüzekhez vonultak a tabi és a kadarkúti önkormányzati tűzoltók az elmúlt napokban, míg Kaposváron hagyományápolást tartottak.
 

Kadarkúton a Petőfi utcában kérték a helyi önkormányzati tűzoltók segítségét, ahol beizzott a kéményben lerakódott korom. A tűzoltók eltávolították az éghető anyagot a kazánból, majd az izzó kormot a kéményből. Beizzott a kémény melletti gerenda egy családi házban Kapolyon a Szabadság utcában. A tabi önkormányzati tűzoltók a födém, illetve a falazat megbontása után tudták csak megszüntetni az izzást. A kémény környezetét hőkamerával is átvizsgálták, további izzás, parázslás után kutatva.
A vízkereszti időszak egyházi szokásai szerint kért áldást Varga László, a Kaposvári Egyházmegye megyéspüspöke a kaposvári tűzoltólaktanyára és az ott dolgozókra február másodikán. A püspök az áldást követően felírta az évszámot és a latin áldásformula kezdőbetűit az épület ajtajára, majd megköszönte a mások megsegítésére igyekvő tűzoltók áldozatos munkáját.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!