Kegyhelyüket élesztenék újjá a szigetváriak

Jótékonysági esttel indul az a programsorozat, melynek célja a figyelem felhívása a térség életében egykor rendkívül fontos szerepet betöltő turbéki Segítő Szűz Mária kegytemplom állapotára.

Míg a 20. század első felében még a város és a környék lakóinak nemcsak szakrális, de világi találkozóhelye is volt a kegytemplom, napjainkra életveszélyesnek minősített, omladozó épületté vált, helyreállítása hozzávetőlegesen is tízmilliós befektetés lenne. A kegytemplom és környéke azonban a térség fontos vallási, kulturális helyszíne lehetne. A Szigetvári Szent Rókus Plébánia közössége Rosner Zsolt plébános vezetésével 2022 tavaszán programsorozatot indít, amelynek célja, hogy az elhagyatott kegytemplom újra közösségi helyszínné váljon. A szervezők úgy látják, ha egy épület egyre többek számára bír pozitív töltéssel, akkor idővel remélhetőleg anyagi forrásokat is tudnak majd szerezni az épület rekonstrukciójára.

 A turbéki templomra való figyelemfelhívó rendezvénysorozat első programja március 4-én, pénteken, 17 órakor egy jótékonysági hangverseny lesz a szigetvári ferences templomban. Fellép Dévényi Ildikó, Lukács Melinda, Dr. Balatoni Sándor, Götz Attila, Solymosi Péter, a Szigetvári Weiner Leó Zene- és Művészeti Iskola tanárai és növendékei, a Szigetvári Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola Nagykórusa és a Szigetvári Tinódi Vegyeskar. A befolyt összegekkel a szigetvári tankerületi iskolát támogatják. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!