Kedves kis állattal gyarapodott a pécsi állatkert

Életerős kismalac született az örvös pekarik csapatában októberben – közölte a Pécsi Állatkert Facebook-oldalán. Ilyen eseményre több mint 9 éve került sor, ezért volt nagy a meglepetés, amikor egy szép, csütörtöki napon a patások gondozói megdöbbenve vették észre, hogy a pekaricsapat létszáma bővült.

Bár eleinte nagy volt az izgalom, és a csapat mindegyik tagja a kis malaccal szeretett volna foglalkozni, mára a felnőtt állatok hozzászoktak a kicsi jelenlétéhez, az apróság a csapat teljes jogú tagja lett – írja az állatkert. A malacka azért nem kapott még nevet, mert az intézmény dolgozói is várják a megfelelő pillanatot, hogy kiderítsék, hím vagy nőstény az új jövevény! A fajra jellemző módon a malac szőre még barna, idősebb korában fogja felölteni a kifejlett példányokra jellemző fekete színt.
Az őszi szünetben is nyitva tartó Pécsi Állatkertben a 2000-es évek eleje óta foglalkoznak örvös pekarik tartásával, a csapat alapító tagjai még a Szegedi Vadasparkból érkeztek. Jelenleg egy kan, hat koca és a malacka alkotja a pécsi csapatot.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!