Karrierest a BAT-tal

KarrierEstet tartottak a Pécsi Tudomány Egyetemen. Ezúttal a British American Tobacco Hungary BAT Pécsi Dohánygyár mutatkozott be.

 

 

A pécsi vállalatok kultúráját, a foglalkoztatási lehetőségeket szeretnék közelebb hozni a diákokhoz, ezért indították tavaly útjára a KarrierEst programot. Siptár Dávid, a PTE Innováció Menedzsment és Gazdaságkapcsolati Igazgatóság vezetője az UnivTv-nek adott interjúban elmondta, céges partnerek vesznek részt a tájékoztatóban, mely egyrészt szolgálja az itt tanulók, itt végzők helyi elhelyezkedését, másrészt a cégeket is segíti, olyan munkaerő jelentkezésében, aki tisztában van, az adott munkakörrel, feladatokkal, amire éppen pályázik. Mit takarnak az álláshirdetésekben megnevezett pozíciók? Kikkel kell együtt dolgozni? Hogyan tudják hasznosítani tanulmányaikat? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a KarrierEst résztvevői.
A legutóbbi találkozón február 20-án a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. képviselőivel találkozhattak a hallgatók. A Pécsi Tudományegyetem számára fontos célkitűzés a végzett hallgatók régióban történő elhelyezkedése, melynek alapfeltétele, hogy a hallgatók ismerjék a helyi vállalkozásokat és a náluk elérhető karrierlehetőségeket.
A találkozókon első kézből értesülhetnek a PTE hallgatói meghatározó, Pécsett működő cégeknél elérhető karrierről, szakmai gyakorlatokról, vezető pozíciók megszerzésének lehetőségéről. Ezért indította útjára az egyetem a PTE KarrierEstet. A találkozókon lehetőség nyílik a vállalkozások informális keretek közt történő megismerésére.
Forrás:UnivTv

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!