Jubileumi Szentágothai nap – kitüntetésekkel

A Magyar Tudomány Ünnepe programsorozathoz kapcsolódva tartották az idei évben a hagyományos, de ezúttal jubileumi Szentágothai Napot. A 10 éves munka előtt tisztelgő rendezvényen átadták a Szentágothai, valamint a Junior Szentágothai Díjakat.

Az előbbit Prof. Dr. Bódis Józsefnek ítélte oda az SzKK tudományos közössége munkájáért, eredményes publikációs aktivitásáért, tudományos vezetői tevékenységéért, különösen a humán reprodukció területén elért hazai és nemzetközi sikereiért. Ezzel együtt a jubileumi évben odaítélt Szentágothai Díjnak más üzenete is van. A Szentágothai Kutatóközpont – korai nevén a Science Building – koncepcióját még Gábriel Róbert, akkori rektor és Sümegi Balázs, akkori orvoskari dékán vetették papírra. A megvalósítás azonban már Prof. Dr. Bódis József feladata volt, és mind az egyetem rektoraként, mind pedig később államtitkárként folyamatosan támogatta a kutatóközpont munkáját, fejlődését.
A Junior Szentágothai Díjat Dr. Zeghbib Safia, a Virológiai Kutatócsoport és a Virológiai Nemzeti Laboratórium munkatársa érdemelte ki kiemelkedő munkájával, melynek során számos kompetenciát sajátított el a biobiztonsági laboratóriumi munkától a molekuláris biológiai eljárásokon át a haladó szintű evolúciós és bioinformatikai elemzésekig. Ezzel olyan ritka és kiváló kompetenciákkal rendelkező kutatóvá vált, amely egyedülálló a tudományterületen. Kutatómunkája során rendkívül sokat tett Magyarország és Algéria közt zajló kutatásokért, fejlesztésekért is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!