Jubileumi gála, szabadtéri előadások és filmbemutató a XV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón

A hatvanéves Pécsi Balett jubileumi estje nyitja a XV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót, amely idén szeptember 17. és 21. között kínál nagyszínpadi és szabadtéri programokat az érdeklődőknek.

 

Az eseményt szervező Pécsi Balett közleménye szerint az elmúlt év megpróbáltatásai miatt ünneplik a tervezettnél később fennállásuk 60. évfordulóját. Az 1960-ban alapított Pécsi Balett Magyarország első modern balett-társulata volt.
A táncosok a szeptember 17-i jubileumi esten a Pécsi Nemzeti Színházban adják elő Az iszonyat balladája című, Szokolay Sándor zeneművére készült ikonikus darabot, amelyet az évforduló tiszteletére Vincze Balázs művészeti vezető ötletére teljesen új koncepcióval, Zachár Lóránd koreográfiájával és Kozarics Viktor jelmezeivel állítanak színpadra. A gála második részében mutatják be az ünnepre készített, Több mint balett című dokumentumfilmet, amelyben a társulat jelenének és múltjának meghatározó alakjai - táncművészek, alkotók, munkatársak, vezetők, alapító tagok - szólalnak meg.

Fotó: Borbás Betti 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!