A jövő évben minden figyelem az önkormányzatokra irányul

Választás, költségvetés, közfoglalkoztatás… Ezek voltak a főbb témakörei a Polgármesterek és Jegyzők Tanácskozásának második napján.

A Somogy Vármegyei Kormányhivatal és a Somogy Vármegyei Közgyűlés közös rendezvényén több mint 200 polgármester és jegyző kapott tájékoztatást dr. Dukai Miklóstól, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárától az önkormányzatokat érintő főbb kérdéskörökben. A politikus előadásában a jövő évi önkormányzati választások kapcsán elmondta, hogy a várhatóan a nyár elején megválasztott polgármesterek és képviselők október 1-től foglalják el hivatalukat, addig a korábbi testületek és településvezetők mandátuma érvényes. Az önkormányzatok működését a két időpont között fokozottan figyelemmel kísérik majd a felügyeleti szervek.
Az államtitkár kiemelte, hogy a 2024-es költségvetést tekintve az önkormányzatoknak 1049 milliárd forint az előirányzat, ami nem tartalmazza a 80 milliárd forintos rezsitámogatást.
Dukai Miklós beszélt az önkormányzatok rendkívüli támogatásairól, így a vis maior, a szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó támogatásról, valamint a létszámgazdálkodásról is.
A tanácskozás záróelőadását Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár tartotta. A polgármestereket és jegyzőket a közfoglalkoztatás eredményeiről és aktuális helyzetéről tájékoztatta, de az is kiderült, hogy a közfoglalkoztatási programok a jövőben is folytatódnak.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2023. december 21-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!